Artsen & Therapeuten

    

   Zoek een arts of therapeut bij u in de buurt

   In bovenstaand kaartje kunt u zoeken naar een arts of therapeut bij u in de buurt. De artsen en therapeuten zijn allen bekend met stralingsgerelateerde gezondheidsklachten en de werking van Floww-producten.

   U kunt een arts of therapeut raadplegen:

    • als u wilt weten of u (over)gevoelig bent voor straling
    • als u uw stralingsbelasting wilt laten testen
    • u begeleiding nodig heeft op weg naar herstel

    

   Gezondheidsklachten door straling? Informeer uw huisarts

   Mensen met stralingsgerelateerde gezondheidsklachten vinden niet altijd gehoor bij hun huisarts en/of andere reguliere artsen. Toch is het belangrijk dat u uw huisarts op de hoogte stelt als u gezondheidsklachten heeft door elektromagnetische straling. In 2013 hebben alle huisartsen in Nederland een brief en een vragenlijst ontvangen. Hierin wordt gevraagd aan te geven of ze patiënten hebben die last hebben van straling. Dit in het kader van een epidemiologisch onderzoek van UMC Utrecht omtrent straling en gezondheid wat gesubsidieerd wordt door ZonMW.

   Gelukkig neemt het aantal (huis)artsen dat bekend is met stralingsproblematiek toe. In deze video  is een huisarts aan het woord over straling. Ook zijn er meer dan 1000 artsen wereldwijd die het Freiburger Appel hebben ondertekend.

   De weg naar herstel: het lichaam kan ondersteuning gebruiken

   Als u gezondheidsklachten heeft door straling is het is vaak een lange weg naar herstel, afhankelijk van hoe lang de klachten al aanwezig zijn en de ernst van de klachten. Verwacht niet gelijk resultaat. Het lichaam heeft tijd nodig gehad om gezondheidsklachten te ontwikkelen en heeft ook tijd nodig om te herstellen; dat proces kan maanden duren. Eerlijkheidshalve dient ook vermeldt te worden dat niet iedereen herstelt. Er zijn patiënten die, als de diagnose eenmaal is gesteld, hun klachten zien verminderen als ze stralingsbronnen zo veel mogelijk vermijden. Anderen houden ook dan nog zo veel last dat ze hun levensstijl moeten aanpassen en soms zelfs moeten stoppen met werken.

   Een arts of therapeut bezoeken is vaak een onmisbare schakel op weg naar herstel. Er wordt aangenomen dat er factoren zijn die bijdragen aan het ontwikkelen van gezondheidsklachten door straling, zoals een slecht werkend immuunsysteem, stress, de aanwezigheid van zware metalen in het lichaam en de ziekte van Lyme. Ook komt (over)gevoeligheid voor straling regelmatig voor in combinatie met aandoeningen als ME/CVS, MSC, fibromyalgie en burnout zoals op de website van de Stichting EHS te lezen is.

   De Oostenrijkse bond van Artsen heeft een goed gedocumenteerd werkdocument voor artsen opgesteld. In dit document is onder andere te lezen dat bloedonderzoek een richtingaanwijzer kan zijn naar elektrogevoeligheid. Bij elektrogevoelige personen wijken bij bloedonderzoek bepaalde bio-markers vaak af ten opzichte van normale waarden in het bloed.

    

    

   Comments are closed.